+90 539 201 77 30

bilgi@ayseguliscan.com

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 18:00

BLOG
Anasayfa Blog Beylikdüzü Gayrimenkul Değerleme

Beylikdüzü Gayrimenkul Değerleme

07 Mart 2021

Beylikdüzü gayrimenkul değerleme hizmetlerimiz kapsamında bölgede yer alan gayrimenkuller üzerinden bir ekspertiz çalışması yapılarak, satış sürecinde değerinin hangi aralıklarda olacağı belirlenmektedir.

Beylikdüzü gayrimenkul değerleme hizmetlerimiz kapsamında bölgede yer alan gayrimenkuller üzerinden bir ekspertiz çalışması yapılarak, satış sürecinde değerinin hangi aralıklarda olacağı belirlenmektedir.

 

Değerleme çalışmalarımız kapsamında tarafsız bir biçimde incelemeler yapılırken aynı zamanda güvenilir bir biçimde sonuçları siz değerli müşterilerimiz ile paylaşmaktayız. Bu sayede sektör içerisinde herhangi bir yanıltmaca olmadan gayrimenkullerin orijinal değerlerinin öğrenilmesi sağlanmaktadır.

 

Alanında uzman kadromuz ile yapmış olduğumuz değerleme işlemleri tamamen objektif olarak yapılmakta olup stratejik veriler üzerinden bir sonuç elde edilmektedir. Bu sayede yapılan işlemlerimiz sonrasında müşterilerimiz kaliteli bir hizmet alarak süreç takiplerine başlamaktadırlar.

 

Gayrimenkul değerleme işlemlerimiz ile birlikte ipotekli konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerimizin bu süreçte piyasa içerisindeki konut değerlerini araştırmaya gerek kalmadan en doğru bilgilere ulaşmaları sağlanmaktadır.

 

Gayrimenkul Değerleme İşlemleri Nelerdir?

Gayrimenkul değerleme işlemlerinde taşınmazların piyasa içerisindeki alım satım ücret değerlerinin ne olduğunun tespit edilmesi sağlanmaktadır. Ev, arsa, dükkan gibi taşınmazlar üzerinden yapılan bu değerleme işlemleri ile aynı zamanda bir taşınmazın hangi oranda kar sağlayacağı üzerine de incelemelerin yapılması mümkün olmaktadır.

 

Gayrimenkul değerleme işlemleri doğrudan mevcut olan kriterler üzerinden yapılmaktadır. Gayrimenkul değerleme esasları olarak bilinmekte olan bu kriterler ulusal düzeyde belirlenmiş olup konum bilgisinden taşınmazın özelliklerine kadar pek çok ayrıntıyı ele almaktadır.

 

Nesnel ölçütler çerçevesinde belirlenmekte olan değerleme işlemlerinde çok katı etik kurallar bulunmakta olup işlemlerin bu kurallara uygun olarak yapılmaması durumunda ise yasal takipler başlatılabilmektedir.

 

Gayrimenkul değerleme işlemleri doğrudan satış sürecinde ya da taşınmaz alım sürecinde gerekli olduğu gibi ipotekli kredi kullanma sürecinde de etkili olmaktadır. Bu nedenle amaca uygun olarak hizmet standartlarında değişiklik görülebilmektedir. Aynı zamanda belirli mahkeme süreçlerinde de gerekli olan bu değerleme işlemlerinde rapor hazırlanma süreci oldukça önemlidir.

 

Gayrimenkul değerleme işlemlerinin yapılabilmesi için bu alanda uzman kişilerin incelemeler yapması gerekmektedir. Uzmanlığı olmayan kişiler tarafından yapılmakta olan değerleme işlemlerinin geçerliliği bulunmamaktadır.

 

Objektif Veriler Sunan Gayrimenkul Uzmanlarımız

Gayrimenkul değerleme uzmanı bu alanda yeterli lisans eğitimini almış olan kişiler olarak bilinmektedir. Lisans eğitimi ise Sermaye Piyasa Kurulu tarafından onaylanmış olan şirketler tarafından verilmekte olup eğitim almak için gerekli olan kriterlerin de yerine getirilmesi gerekmektedir.

 

Gayrimenkul değerleme uzmanları herhangi bir alana hizmet etmeyen bağımsız bir meslek grubu içerisinde yer almaktadırlar. Bu nedenle emlak piyasası içerisinde herhangi bir arabuluculuk konumu üstlenmeleri mümkün olmamaktadır.

 

Gayrimenkul uzmanlığı alanında yer alan kişilerin tarafsızlık ilkeleri sayesinde yasal süreçler içerisinde bilirkişi olarak değerlendirilmeleri mümkün olmaktadır. Bu nedenle tarafsızlıklarının da yasal çerçevede korunduğu bilinmektedir.

 

Nitelikli Gayrimenkul Uzmanları ile Görüşme Olanağı

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisans programı, mesleki bir yeterlilik kazandırmaktadır. Bu nedenle lisans alacak kişilerin akademik alt yapılarının da bulunması gerektiğinden 4 yıllık üniversite lisans programı mezuniyeti kriterinin sağlanmış olması gerekmektedir.

 

Gayrimenkul değerleme uzmanlığının alınabilmesi için lisans mezuniyetinden sonra gerekli eğitimler tamamlanarak uzman ve uzman yardımcılığı sınavına girilmesi gerekmektedir. Bu nedenle Gayrimenkul değerleme uzmanlığı sınavı dahilinde başarı elde etmeyenler için yetkinlik verilmemektedir.

 

Firmamız kapsamında da değerleme yapmakta olan uzmanlarımız alanındaki eğitimleri başarılı bir biçimde tamamlamış ve bu alanda objektif değerlendirme yapma yetkisi bulunan kişilerdir. Bu nedenle kaliteli bir değerleme hizmeti almak isteyen müşterilerimiz ile doğrudan temas kurularak sürece dair bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Gerçek Bir Gayrimenkul Değerleme Hizmeti İçin Bize Ulaşın

Beylikdüzü gayrimenkul değerleme hizmeti almak isteyen müşterilerimiz için sunmuş olduğumuz hizmet kapsamında yalnızca güvenilir işlemler değil aynı zamanda güvenilir iletişim ağları da sağlanmaktadır. Şirketimize ulaştıktan sonra uzmanlarımız ve uzman yardımcılarımız ile yapılacak görüşmeler sonucunda değerleme süreçleriniz kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır.

 

Bir gayrimenkul değerleme şirketine ulaşmak her zaman kolay olmamasına rağmen bizlere web sitemiz üzerinden kolay bir biçimde ulaşmanız mümkün olduğu gibi almak istediğiniz sonuçların da kısa süre içerisinde sizlere ulaştırılması sağlanabilmektedir.

 

Gayrimenkul değerleme şirketleri içerisinde güvenilir ve kaliteli hizmet sunan bir şirket olarak uzun yıllardır hizmet vermemizin yanı sıra sizlerden gelen geri bildirimler doğrultusunda değerleme çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek büyümeye devam etmekteyiz.

 

Gayrimenkul şirketimiz tarafsız ve bağımsız bir biçimde çalışmalarını yürüttüğünü almış olduğu lisanslar ile belgelemekte olup müşterilerimizin bu anlamda bir mağduriyet yaşamasının da önüne geçilmiş olmaktadır.

 

Hızlı Bir Biçimde Gayrimenkul Değerleme Raporunuzu Oluşturun

Gayrimenkul değerleme işlemlerinden sonra bu işlemlerin nasıl sonuç verdiği ile ilgili sunulan rapor, gayrimenkul değerleme raporu olarak adlandırılmaktadır. Gayrimenkul değerleme raporunda olması gerekenler uzman personellerimiz tarafından hazırlanmakta olup müşterilerimizin hizmetine sunulmaktadır.

 

Rapor hazırlama yöntemleri sistematik olarak üç farklı şekilde sağlanabilmektedir. Bunlardan birisi emsal karşılaştırma olarak bilinmektedir. Emsal karşılaştırma yöntemi içerisinde benzer değerlerde olan farklı taşınmazlar üzerinden değerlendirme yapılması söz konusu olmaktadır.

 

Bir diğer yöntem ise maliyet yaklaşımı olarak bilinmektedir. Yapılan değerleme sonucunun öncelikli maliyet hesaplaması üzerinden rapora dökülmesini sağlayan yöntem olmakla birlikte kredi işlemlerinde çok sık kullanılmaktadır.

 

Rapor hazırlama sürecinde önemli olarak kullanılmakta olan üçüncü yöntem ise gelir indirgeme olarak adlandırılmaktadır. Bu üç yöntem de birbirinden farklı olarak hangi amaca uygun olarak hazırlandığını belirlemektedir. Bu nedenle gayrimenkul uzmanı ile yapılan görüşmelerde hangi nedenle değerleme yapıldığının belirtilmesi önemli olmaktadır.

 

Gayrimenkul Değerleme İşlemlerde Taşınmazların Çeşitliliği

Gayrimenkul değerleme işlemleri yapılırken yalnızca konut üzerinden değil daha farklı taşınmaz kategorileri üzerinden de değerleme yapılması söz konusu olmaktadır. Fakat her taşınmaz için farklı bir değerleme sürecinin söz konusu olduğu bilinmektedir.

 

Firmamız kapsamında en çok yapılmakta olan değerleme işlemi, konut üzerinden yapılmaktadır. Tek bir daire üzerinden değerleme yapıldığı gibi villa ya da rezidans üzerinden de değerleme işlemlerinin yapılması söz konusu olmaktadır.

 

Gayrimenkul değerleme işlemlerinin aynı zamanda tarımsal alanlarda da yapılması söz konusu olmaktadır. Tarla olarak bilinen bu alanların arsa ya da arazi kategorisinde yer alması durumunda değerleme işlemleri de daha farklı yürütülmektedir. Her durumda öncelikli olarak konum ve verimlilik üzerinden işlemler yapılmaktadır.

 

Ticari faaliyetlerin yürütüldüğü ofis, mağaza ya da dükkan gibi alanlarda da gayrimenkul değerleme işlemlerinin yapılması söz konusu olmaktadır. Mesken olarak kullanılmaması nedeniyle ticari hareketlilik yönünden de bir değerlendirme yapılması söz konusu olmaktadır.

 

Firmamız kapsamında yürütülmekte olan bu değerleme faaliyetleri içerisinde her bir taşınmaz için farklı bir uzman ile çalışmak mümkün olmaktadır. Alanında tecrübe sahibi uzmanlar olmaları nedeniyle piyasa içerisindeki en doğru ve objektif değerlendirmeleri yaparak sizlere rapor olarak sunulacaktır.

 

Beylikdüzü gayrimenkul değerleme firmamız bünyesinden hizmet almak isteyenlerin bize web sitemiz üzerinden doğrudan ulaşması mümkün olmaktadır. İstenen gün ve saat için randevu belirlendikten sonra görüşmeler gerçekleştirilmektedir.



Bu yazı 12605 kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Bizi Arayın +90 539 201 77 30

Bizi Arayın +90 539 201 77 30

Esenyurt / İSTANBUL
+90 539 201 77 30
bilgi@ayseguliscan.com
Bu site DumanSoft internet hizmetleri tarafından hazırlanmıştır.