+90 539 201 77 30

bilgi@ayseguliscan.com

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 18:00

BLOG
Anasayfa Blog Vatandaşlık için Değerleme Raporu Alınması

Vatandaşlık için Değerleme Raporu Alınması

10 Ağustos 2019

Yeni çıkan yasalar ile birlikte Türk vatandaşı olmayan kişiler Türkiye’den 250.000 değerinde bir ev aldıklarında Türk vatandaşı olma hakkı kazanıyorlar. En son 18 Eylül 2018 tarihinde yapılan değişiklik ile en az 250.000 Amerikan Doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi konulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen yabancı uyruklu gerçek kişiler için istisnai olarak Türk vatandaşlığının kazanılabilmesi mümkün kılınmıştır.

Yabancılar; 250.000$ değerindeki gayrimenkule sahip oldukları ve üç yıl süre ile bu gayrimenkulü satmayacaklarını taahhüt ettikleri koşuluyla Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı’na hak kazanabiliyorlar. Edinilen gayrimenkulün 250.000$ değerinde olduğunun tespitinde SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) tarafından Gayrimenkul Değerleme Yetkisi verilmiş olması aranıyor. Tapuda gerekli taşınmazların satış değeri , resmi senette yer alan satış bedeli ve değerleme raporuyla tespit edilen piyasa değerinin (her birinin ayrı ayrı) yönetmelikte aranan bedelden yüksek olması gerekmektedir. Satış günü/son yayınlanan Merkez Bankası efektif satış kuru baz alınarak işlem yapılır.

Başvuru İçin Gerken Belgeler Nelerdir?

Eğer gayrimenkul değerleme ile birlikte Türk vatandaşı olmak istiyorsanız aşağıda bulunan belgeleri eksiksiz bir şekilde gerekli mecralara göndermeniz gerekiyor. Belge gönderimi yapıldıktan sonra gerekli olan incelemeler başlatılacak ve onay sürecine gireceksiniz. Onay sürecinin hızlı bir şekilde ilerlemesini istiyorsanız yanınızda mutlaka bir gayrimenkul değerleme uzmanı bulundurmalısınız. Bu konuda her dakika ona kafanıza takılan sorunları danışarak doğru yanıtlar alabilirsiniz. Doğru bir süreç geçirmek istiyorsanız aşağıda bulunan belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamalısınız.

  • Taşınmazın Tapu Senedi Belgesi veya köy/mahalle, ada, parsel, bina, bağımsız bölüm bilgisi,
  • Kimlik belgesi/ Pasaport
  • Taşınmaz değerleme raporu,
  • Binalar için zorunlu deprem sigortası poliçesi,
  • Alıcı 1 ve satıcının 2 adet fotoğrafları
  • Belediyeden, taşınmazın
  • Vergi numarası,
  • Banka onaylı havale dekontları
  • Türkçe bilmeyen taraf için yeminli tercüman
  • Temsil var ise temsile ilişkin belge


Bu yazı 1345 kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Bizi Arayın +90 539 201 77 30

Bizi Arayın +90 539 201 77 30

Esenyurt / İSTANBUL
+90 539 201 77 30
bilgi@ayseguliscan.com
Bu site DumanSoft internet hizmetleri tarafından hazırlanmıştır.